2012. július 8., vasárnap

Három méterrel a felhők fölött 4.

Sziasztok!:)
Köszönjük szépen a szavazatokat, és a véleménynyilvánításokat is, reméljük most is kapunk pár biztató szót.
Jó olvasást!:)
Puszi Lari, Tessa.


(Lolita)

Mondatán jót nevetek, először fel sem fogom, hogy komolyan gondolja. Emlékszem Katina testvérénél is hasonlóképpen reagáltam egy szerelmi vallomásra, agyam valahogy nem képes feldolgozni azt a tényt, hogy bárkinek is számítok. Talán ezt már az utóbbi időben túlságosan is komolyan veszem, édesanyám neveléséből kiindulva. Tekintetem elsötétül, agyamra szokatlan köd telepedik. Maite aggódva mér végig, tenyerével szemeim előtt hadonászik. Megtámaszkodva a szekrénysorban, szédelegve foglalok helyet a hideg járólapon. Valószínűleg a több órás sírás, esetleg az alvatlanság merített ennyire le, de egyáltalán nem érzem magam most jól. Felemelve kezem jelzem, ne kérdezzen semmit.
-          Miért nem vagy féltékeny? –hangos kacagása betölti a folyosót, többen őrültként pillantanak végig a társaságunkon. Percekig kell várni arra, hogy összerakjon egy értelmes mondatot, amit nevetőgörcse nem szakít félbe.
-          Ő… ő… - már éppen induláshoz készülnék, de ujjai csuklómra fonódnak. –Ő meg én, mi… - szem forgatva jutalmazom kiváló beszédkészségét. –Testvérek vagyunk. Ő a bátyám. –gondolatban a fejemet éppen az előttünk elterelő beépített szekrénysorba verem.
-          Le is tagadhatnátok egymást, egyáltalán nem hasonlítotok. –meghallva mondatomat eltorzul az arca, tekintete szomorúságot tükröz. –Akkor a dzseki itt volna, köszönöm a segítséget. Szia. –gyors búcsú után ott hagyom a velem egykorú lányt. Ezek szerint Hugo Oliveirának hívják.
A csengőszó előtt ismét sikerül beesnem az osztályterembe, a tanárnő pár perc késés után megérkezik. Tekintetét az osztályon jártatja, én viszont nem pillantok fel, valahogy fontosabb most számomra az asztallap tanulmányozása. Nem is készültem órára, és nem is érzem pillanatnyilag olyan lelkiállapotba magam, hogy egy elégséges feleletet legalább összehozhassak. Édesanyám azóta tart ennyire rövidpórázon, mióta megtörtént a tragédia. Az előtt hiába nem töltöttem még be nagykorúságomat, bárhova elengedett, és legfőképp az volt a legjobb, hogy akár hajnalig is maradhattam. Aztán a baleset után fordult a kocka, bezárva töltöttem mindennapjaimat, és a tanulásba temettem elcseszett életemet. Ha rossz jegyet hoztam haza, képes volt egy teljes havi zsebpénzemet megvonni, persze arról soha nem tudott, hogy apa ilyenkor sunyiban a zsebembe csúsztatta a háromszáz dollárt.
Bármilyen udvarlóm volt, nagy ívben kergette el őket seprűvel a háztól. Általában ilyenkor megkérdezték, hogy készül-e valahova, vagy csak takarít. Természetesen jó poénnak tartottam, de azért mégiscsak édesanyámról volt szó, a kigúnyolásán pedig nem tudtam jóízűen nevetni.
Utálom életem monoton, sivár perceit. Ki akarok törni nővérem árnyékából, ő is azt akarná, hogy boldog legyek. Végig kell vinnem álmaimat, és nem szabad egy-két akadálynál elhasalni, és feladni.
-          Lolita. Kicsengettek. –Katina vállamnál fogva rángat, farkasszemet nézve, hangosan felsóhajtok. –Megyünk?
-          Ha elengedsz, és elmúlik a pillanatnyi agyrázkódásom, akkor indulhatunk. –szem forgatva reagál mondatomra, elkapva kezemet kihúz az ajtón.
-          Na, hogy oldjuk meg a következő dolgozatot? –megfelelő megoldás után kutatva az ajtóhoz lépek, megpillantva Hugot, szó nélkül rohanok ki.
-          Vigyél el innen! –meglepetten mér végig, tekintete elidőzik combjaimon.
-          És ugyan miért tenném ezt? –összevonva szemöldökét engem figyel.
-          Azért, mert simán feljelenthetnélek. –győzelemittas mosoly telepedik arcomra, dühös tekintete viszont kissé alábbvesz büszkeségemből.
-          Miért is? Mert megmentettem a csinos kis segged tegnap éjszaka?! –fölényes tekintettel száll le a motorról, előttem megállva, közelebb hajol arcomhoz. Hátam ívbe feszül, próbálok minél messzebb kerülni tőle.
-          Jesús hogy van? –barna tekintete megvillan, megfeszítve állkapcsát behunyja szemét.
-          Az már legyen az én problémám. –hangja érces, végigsimítva bicepszén, összehúzott tekintettel nézek fel rá.
-          Már megint ezt a csajt szédíted? Nem okozott még elég problémát? –az ismerős vonásokat nem tudom hova tenni, szőkésbarna hajába túrva, mérgesen közeledik felénk.
-          Simán lesittelhetném a társaságot a tegnap történtek miatt. –magabiztosan pillantok végig rajtuk, majd felhorkanva hátat fordítok nekik.
-          Te ribanc! –visszapillantva észreveszem, hogy Hugo barátja elé áll, megfogva vállait suttogni kezd.
-          Nem lesz baj.
-          De azért már simán lecsukhatnak. –kérlelő hangnemével próbálja barátját észhez téríteni.
-          Mire elérjük a Jesús által bejelentett ügy tárgyalását, addigra ez a kiscsaj mellettem fog vallani.
-          Honnan veszed egyáltalán, hogy elmegyek veled, és beleavatkozom ezekbe a rohadt bandás ügyekbe? –felcsattanásomon jót szórakozik, végigsimítva arcomon, államat megfogva kényszerít, hogy a szemébe nézzek.
-          Onnan, hogy addigra fülig belém zúgsz. –nevethetnékem támad ezen a képtelen ötleten. Tekintve arra, hogy kapcsolatunk nem éppen a pozitív élményekről szól, nem hiszem, hogy akarnék tőle bármit is.
-          Jó vicc volt, átjött. –rámutatva kacsintok egyet, majd fej rázva indulok el a bejárat felé. Más megoldást kell arra találnom, hogy kicsit kikapcsolódhassak. Hátulról elkapja derekamat, halk sikkantással kezdek el vergődni kezei között.
-          Kislány, jegyezd meg. Én szeretem lerázni a csajokat.
-          Fordítva már nem tűröd, mert megsértik tiszta lelkivilágod, igaz?! –az iróniát még a süket ember is kihallotta volna hangomból, a fiúk kacagva néznek végig rajtam.
-          Harcias, de legalább tudja, hol a határ.
-          Hahó, én is itt vagyok. Nem szeretem, ha figyelmen kívül hagynak. –Hugo felül a motorra, majd fejével felém bökve jelzi, induljak. –Már nincs kedvem.
-          Egyébként Pollo vagyok. –intve neki egyet tudatom, tisztán értettem nevét.
-          Nem kérés volt. –hát barátom, akkor nem ismersz te még engem eléggé. Ha valami parancs, akkor leszarom. Rámosolyogva intés után távozok, Pollo nevetését meghallva, arcomra őszinte mosoly telepedik. Elég rendesen felforgatják életemet, de ezt belül nem is bánom annyira.
-          Kifogott rajtad. –mókás hangját még fél füllel meghallom, de a további beszédre a motor erőteljes búgása miatt már nem tudok figyelni. Fejemet kissé megrázva elhessegetem a rémképeket gondolataim közül.
-          Gyere. –kérlelő tekintetébe nézve megadóan sóhajtok, felpattanva mögé nem is érdekel már a tanítás. Végül is hamisítani már könnyen lehet, vagy majd apa leigazolja.
Szoknyám alá kap a szél, de szerencsére Hugo teste rengeteget felfog mindenből. Fejemet ráhajtva hátára, élvezem azt, amit Ria halála után megtapasztalhattam.  A garázsunkban a mai napig ott áll gyönyörű motorom, de édesanyám elvette a kulcsokat. Bár lehet nem a tragédia után kellett volna mindezzel kísérteni a sorsot. Tisztában voltam azzal a szabadságérzettel, amit ez a járgány adhat, de még nem árulom el újdonsült ismerősömnek múltam ködös jeleneteit. A baleset után akarva akaratlanul csak arra tudtam gondolni, hogy újra testvéremmel lehessek. Ha máshogy nem is, legalább a motor által nyújtotta kényelem, veszélyérzet segítségével. Arra viszont nem gondoltam volna, hogy amikor újra felszállok egyre, az egy züllött alaké lesz. Soha nem voltam egy kétségbeesett gyerek, viszont mindig is szerettem volna teljes mértékig a magam ura lenni. Úgy váltani a sebességet, ahogy szeretném, olyan ívvel venni a kanyarokat, amilyenekkel jónak látom.
Elégedett mosolya feltűnik, csípőjére rakva a kezem hátrébb csúszok az ülésen. Manőverei segítségével a kocsisort kikerülve beállunk az első helyre, és várjuk a zöld jelet. Hajába túrva oldalra tekint, egy Porscheban ülő középkorú párt meglátva, izmai megfeszülnek. Idegből rángatja a gázt, arca teljesen eltorzul. Dühöngve ijeszti be a kormány mögött ülő férfit, mellette a nő rémült tekintettel könyörög.
-          Hugo ne. – az említett személy ordítva vet véget szenvedésének, meglátva az éppen váltó lámpát, teljes gázzal indul el. –Hugo! – sikítva nevét eltűnik látóteremből, remegő kezekkel, görcsösen kapaszkodok sofőröm derekába. Túlságosan is ismerős ez a jelenet, annyi különbséggel, hogy most még düh is vezérli a srácot.
-          Állj meg! –szerpentines úton haladva, kisebb kanyarokat veszünk be száz kilométer per órás sebességgel, aminek előbb utóbb az lesz a vége, hogy felkenődünk a szalagkorlátra. –Állj már meg! Le akarok szállni! –ráütve hátára nem éppen ésszerű tettem, ugyanis a menetszél belém kapva, majdnem leránt a motorról. Sikítva próbálkozom felhívni magamra a figyelmet, mire nagy nehezen fékcsikorgás segítségével húzódik le az út szélére. Meg sem várva a teljes megállást, leugrok a még mozgó járműről. –Megőrültél? Meg is hallhattunk volna. –motorját elborítva a közelben álló kukákhoz rohan, majd őrjöngve kezdi el rugdosni, dobálni és ütni az üvegeket. Hátulról átölelve megpróbálom kissé lecsillapítani, ami egy pár másodperccel később sikerül is.
-          Ne haragudj. –őszinte hangja megtelik csalódottsággal, szomorúan áll, és tűri, ahogy a karjaim átfogják izmos testét.
-          Ki volt az a nő? –suttogva szavaimat, szorításom enyhül, biztosra véve a dolgokat, megállok a motor mellett.
-          Ő az édesanyám. –és ekkor tudatosul bennem a dolog. Igazából ő nem szándékosan vált ilyenné, az élet alakította ki személyiségét. –A testvéreim és apám is úgy tudja, hogy utazgat a barátnőivel. De te is láthattad, hogy ez nem igaz. –elé állva ismét megölelem, karjai mentőövként kapaszkodnak belém. Hátulról hajába túrva felpipiskedem, arcomat nyakához rejtem.
-          Csak nekem mondtad el eddig ezt? –kerülve a szemkontaktust bólint egyet, majd sóhajtva a motor felé lépked.
-          Felmersz még egyáltalán ülni mögém? –válasz nélkül ülök le a padka szélére.
-          Érdekel még a történetem? –szájtátva pillant rám, majd az indító kulcsot zsebébe helyezve, immáron már a sztenderdre állítja motorját. –Ismerős neked az a név, hogy Ria?
-          Hallottam egy tragédiáról, nem tudom jóra gondolok-e. –megerősítést várva, apró bólintok, majd a betont tanulmányozva regélni kezdek.
-          Megállíthattam volna, éreztem, hogy baj lesz. Az utolsó szava az volt, hogy szeretlek, aztán elhunyt egyedüli nővérem a balesetben. Természetesen szüleim engem okoltak, pedig nem én akartam elmenni a gyorsulási futamra. Ezért szaladtam el tegnap, és ezért voltam annyira zaklatott. Mert ott történt minden. –monológom végére elhalkulok, szemeimet becsukva felidézem a kellemes emlékeket. Hiányoznak az átbeszélgetett esték, ahogy hiányzik a gyerekes civódás is, ami kettőnk között zajlott.
-          Rossz ötlet volt tegnap oda elvinni. –nemlegesen megrázva a fejem, szemem sarkából rá nézek.
-          Egyáltalán nem. Eddig úgy viselkedtem, mint aki egyedüli gyerekként jött a világra. El akartam felejteni még csak azt az emléket is, hogy volt egy testvérem. Úgy éreztem könnyebb lesz, de csak egy időre enyhítette a fájdalmamat. –megrántva a vállamat, a hegyet kezdem el tanulmányozni. Le akartam zárni a témát, így is már túl sokat tud rólam.
-          Erre értetted a tegnap esti mondatot? –elmotyogva egy igent, kezeivel maga felé fordít. Megérezve kellemes illatát légzésem egy pillanatra eláll. Bódultan tekintek barna szemeibe, számat eltátva élvezem érintéseit.
-          Jaj Loli, Loli. Bunkó vagyok, egy kretén vadállat, de azért hagytad volna, hogy rád cuppanjak. –kezemet lendítve megütöm, agyam forr az idegességtől.
-          Úgy utállak!
-          Ugyan már, úgy tátogtál, mint egy hal. –morcosan indulok el a hazavezető úton, már ezerszer megbántam azt a hülye ötletet, hogy engedtem a csábításnak, és felültem mögé. –Hé Tátika, megvársz, vagy inkább lejárod a lábad?! –bosszankodva torpanok meg, de a világ össze pénzéért sem fordulnék felé. Megállva mellettem elégedett vigyorral tekint végig rajtam.  –Indulhatunk, vagy vergődsz még egy kicsit? –féloldalas mosollyal kötekedik, amit most legszívesebben letörölnék arcáról.
-          Vadállat. –elhúzva számat felpattanok mögé, karjaimmal kissé félve karolom át.
-          Lolita, lehet egy kérésem? –érdeklődve hajolok előre, figyelve arcvonásait, várom következő mondatát. –Feljebb raknád a kezed? Ugyanis, ha ilyen gyors tempóban akarsz haladni, soha nem érünk haza. –fülig pirulva kapom el kezemet, arcomat hátába temetve megpróbálok elbújni. Régen volt már olyan ember, aki zavarba tudott hozni.
-          Csak indulj már. –felmordulva rúgok lábába, mosolyogva tesz eleget kérésemnek. Úgy gondolom már éppen ideje volt.
Tekintve arra, hogy nem mentünk messzire, gyorsan elérkezünk házunkhoz. Megfogva vállait feltolom magam, majd jobb lábamat lendítve, sikeresen leszállok a motorról. Imádtam azt az életérzést, ami ezzel járt, és most már tudom mi hiányzott életemből. Az a szabadságvágy, amit semmi más nem képes viszonozni. Az a baj, hogy jól érzem magam, de tudom, hogy vannak következményei, és veszélyei ennek az életnek, hiszen a motorosokra csupán Isten vigyáz. Az a személy, aki iránt a hit megerősödik egy nagyobb halálfélelem után. De sajnos én már nem hiszek benne, ugyanis ha létezne, nővérem a mai napig őrjítené agyamat. Bemutathatnám barátaimnak, és lenne valaki, aki megmondja, hogy mi a helyes. Édesanyám nem lenne egy rikácsoló vészmadár, akinek a keserű életén kívül nincs nagyon más biztos pont mindennapjaiban. Apa sem számítható annak, ugyanis az öreg egyre jobban kezdi unni parancsolgatását, ő sem tűri már el a lelki terrort sokáig. Eddig csupán miattam nem adta fel a hosszan eltöltött éveket. Ria halálával életem megfordult, személyiségem eltűnt a nyomorban. Rengeteget agyaltam azon, hogy most vajon hol lennék, ha még élne? Iskolában, vagy ugyanúgy itt szobroznék Hugoval a motor mellett? Esetleg leszidott volna már, vagy csak gratulálna a jó fogás miatt?
Könnyeim megállíthatatlanul folynak, Hache kissé rémülten simít végig arcomon. Felpillantva barna szemeibe, teljes őszinteséget, szeretetet és együtt érzést tudok kiolvasni sötét íriszéből. Megfogva kezét, pilláim alól lesek ki rá, aggódó tekintete gondolataimban ég.
-          Majd én segítek neked átvészelni ezt az időszakot. –végigsimítva hajamon lejjebb hajol, tincseimet eltűrve az útból, apró csókokat hint bőrömre. Becsukva szememet, élvezem érintéseit, mire nevetve húzódik el, ismét. –Holnap érted megyek. –suttogásától kiráz a hideg, kicsit összébb húzva magam morcosan nézek rá.
-          Szabadítsuk magunkra a zsarukat. Jó? –ironikus hangnememen jót nevet, előröl hajamba túrva, összehúzott szemekkel méreget.
-          Jó. Feljelentesz? –ismét fülemhez hajolva beleharap fülcimpámba, apró nyögés hagyja el számat. –Fel?
-          Fel. –halkan ejtem ki válaszomat, viszont remegésem nem csillapodik. Fejemet elfordítva megpróbálom agysejtjeimet visszaépíteni.
-          Igen? –kérdése kétkedő, de nem piszkál többet.
-          Igen. –elhalkulva, szinte már csak tátogom a szavakat. Ajkát felső ajkamhoz érinti, de a várt csók elmarad.
-          Nem baj Lolita, az a lényeg, hogy azt hiszed, ellent tudsz állni nekem. – szemforgatás után magára hagyom, becsapva az ajtót eltűnök látótávolságából. Jól érzem magam vele, ehhez kétség sem fér, és úgy gondolom, jobb a múltam elé sétálni, és szembenézni a történésekkel. Ezeket a dolgokat pedig csak Hugo mellett teljesíthetem, de úgy érzem lelkemnek jót fog tenni az ismertető kör. Emlékszem nővérem rengetegszer cukkolt stílusommal, Katina bátyánál is enyhén kiröhögte a srácot.

Sasszézva vonul be szobámba, mosolya szokásos módon arcán terpeszkedik. Ilyenkor általában megkapja, hogy ha nem lenne füle, könnyen körberöhögné fejét. Mindig is mosolyát szerettem a legjobban, ugyanis olyan tisztaságot, és őszinteséget sugallt, amit csak az ember tekintetéből lehet kiolvasni.
-          Mit csináltok fiatalok?! –szem forgatva reagálok mondatára, Pedro lefordulva rólam, zavartan túr a hajába.
-          Sakkozunk. A kopogásról hallottál már? –szarkasztikus hangom meglepi, de nem firtatja tovább a dolgot. Lehuppanva az ágyra, nézelődni kezd a szobámban.
-          Lenne ma estére egy kisebb buli, de pszt. Anya nem tud róla, viszont apától szabad utat kaptunk. –bennfentes suttogásán jót nevetek, viszont barátom arca most megérne egy misét.
-          Mi ez a királyi többes szám? –kétkedve pillantok rá, de időközben már a szekrényemhez lépett.
-          Kölcsön szeretném kérni ezt a ruhádat. –megfogva a combközépig érő kék spagetti pántos mélykék ruhámat, hatalmas szemekkel pillant rám. –Egyébként Nelson pár haverja is hivatalos az estére. –mindent tudó tekintettel pillant Pedróra, aki eltorzult arcát másodpercek alatt korrigálja. –Kisfiú, ez nem az a hely, ahol ezt megengedheted magadnak. Nem várnak még otthon? –nevetve hajol be gardróbomba, majd elővéve egy fehér, flitteres ruhát, hozzám vágja.
-          A kéket nem adom, tudod, hogy az a kedvencem. –morogva tépem hajamat is, ugyanis a ruha díszítőeleme sikeresen beleakadt hosszú tincseimbe.
-          De most te barnább vagy, ezáltal neked jobban áll a fehér. Na, légy szíves. –csillogó szemeit rám emeli, megadó sóhajtásom következtében ugrálva lépked ki a szobámból.
-          Nem nagyon kedvel. –letört hangját meg tudom érteni, az utóbbi időben rengeteget próbálkozott azért, hogy testvérem legalább egy kicsit is szimpatizáljon vele, mind hiába.
-          Ne foglalkozz vele. Te nem vagy motoros, nem a veszélynek élsz, így soha nem fog megérteni.
-          Hallottam Lolita Sol Sánchez, ne felejtsd el, hogy a két szobát csupán egy fürdő választja el. –nevetve csapok homlokomra, majd bocsánatkérő tekintetemet barátomra emelem.
-          Tudom, értem. Most húzzak el, igaz?! Miért van az, hogy mindig én vagyok elzavarva, és a nővérednek mindig beadod a derekad? –elhúzva száját felpattan, az ajtó felé véve az irányt köpi felém szavait. –Tudod mit? Hagyjuk ezt az egészet. Jobb lesz nekünk egymás nélkül. - váll rántva indulok el Ria felé, aki elégedett tekintettel mér végig. Valahogy soha nem volt az a kárörvendő típus, de egyáltalán nem volt szimpatikus neki Katina testvére. Igazából az okokat nem tudom, de nem is akarom.

(Maite)
Miután kifejtettem Lolinak, hogy Hugo mennyire is töri magát miatta eléggé érdekes arcot vágott, majd feltett egy számomra váratlan kérdést, amire először csak a nevetőizmaim reagáltak. Egyszerűen szakadtam a röhögéstől és nem tudtam, hogy hogyan válaszoljak neki. Vagy kétszer-háromszor már magamra akart hagyni a nevetésemmel, de mindig megfogtam a kezét és visszahúztam, hogy várjon és mindjárt elmondom, hogy mi ennyire vicces. A kérdése a féltékenységről szólt, így ebből következtettem arra, hogy azt hitte, hogy a testvérem nem más, mint az én barátom, viszont gyorsan felvilágosítottam őt, hogy ez nem így van. Kicsit meglepődtem, hogy nem tudta, hogy tesók vagyunk, de ki is fejtette egy kicsit bővebben is, hogy miért gondolta ezt. Szerinte egyáltalán nem hasonlítunk, és ezt már másoktól is elég sokszor megkaptam. Mindig mindenki azt mondja, hogy inkább anyára ütök, de apára nem hasonlítok, viszont ha apával vagyunk, akkor ő mindig keres az arcvonásaim között egy olyat, ami hasonlít az övéhez, hogy ezzel is bizonyítsa, hogy rá is ütöttem. Loli szélsebesen adta ide a bőrdzsekit, és le is lépett, így én is a megfelelő számú terem felé vettem az irányt. Nem sok kedvem volt itt lenni, sőt semmi kedvem nem volt soha az iskolában ülni napi hat vagy éppen több órát, majd hazamenni tanulni és másnap folytatni az egészet előröl. Szerintem felesleges volt ez az egész és csak azért jártam be, hogy a szüleimnek megfeleljen, és ne rúgjanak ki. Plusz az életem hátralévő iskolás napjait otthon tölthetném el unatkozással. Még volt néhány perc csengetésig, így a padomhoz sétálva leültem és elővettem a füzeteimet, mert már igazából én magam sem tudtam, hogy milyen könyvekkel és füzetekkel terhelem le minden nap a táskámat. Már régóta fölöslegesnek érzem azt, hogy minden napra külön bepakoljak, így egy mindenes füzet az, amibe vezetem a tananyagokat. Felnéztem az órára, de még mindig csigalassúsággal vánszorgott az idő, így a telefonomhoz csatlakoztatva a fülhallgatót a kedvenc zenelistám megnyitására készültem, viszont meglepetésemre csak egy üzenettel találtam szembe magam, amelyik meglepetésemre a bátyámtól jött. Egészen idáig azt sem tudtam, hogy tud SMS-t írni, sőt, azt sem, hogy egyáltalán saját mobiltelefonja van. Bár amennyi pénzt már elszedet tőlem egy egész házat is vehetne magának, nemhogy telefont. Még egyszer elolvastam az üzenetet és próbáltam gyerekes tettét felfogni és megérteni. „Bocsi, éppen a pénztárcádat kutattam át némi pénz érdekében, amikor beleakadt a kezem a telefonodba és sajnos kitörlődött az összes cuccod róla. Egyébként én pénz nélkül nem mászkálnék a városban! Ölel, puszil édes bátyád! ;)” Az üzenet minden sorát elképzeltem, hogy testvérem milyen hangnemben adná elő, majd a tárcám után nyúlva tényleg nem volt benne egy peták sem. Komolyan elkezdtem gondolkodni azon, hogy Hugo tényleg egy felnőtt ember-e vagy egy óvodás, aki más dolgaival szórakozik.
-          Cseszd meg! – félhangos kijelentésemre mindenki rám kapta a fejét.
-          Megosztaná velünk is Miss. Oliveira, hogy mi a problémája? – észre sem vettem a Hugótól kapott üzenetem miatti bosszúságomban, hogy már becsengettek és a tanárnőnk is bejött a terembe.
-          Elnézést! – tekintetem ez pillanatra találkozott a tanárnő tekintetével, akinek a szemében csak dühöt véltem felfedezni. Egészen biztosra vettem, hogy miattam ilyen dühös, amikor a mögöttem ülő sráccal kezdett el kiabálni. Egy közömbös vállrándítás után kifújtam a levegőt, viszont annyira nem nagyon hatott meg az előző eset. Inkább újból a telefonommal kezdtem el a pad alatt szórakozni, és leellenőriztem, hogy Hugo igazat mondott-e és tényleg minden használható dolgot letörölt-e a masináról, és szomorúan tudatosult bennem, hogy igen, képes volt megtenni és letörölni mindent. Pedig nagyon is jól tudja, hogy fontos dolgok és képek voltak rajta.
-          Ne haragudjon Miss. Oliveira, de a mai órán már másodszor kell megszólítanom. A következő figyelmeztetés után ne lepődjön meg, ha az igazgatóinál találja magát. – egy szemforgatás után elővettem a füzetemet és a táblára felgyülemlett szöveget kezdtem el lemásolni, de szó szerint csak lemásolni, mert egy mukkot sem értettem az egész anyagból. Sohasem voltam jó tanuló csak az általánosban, viszont a középiskola már nem az én világom volt. Itt bejöttek a bulik, a haverok és a szórakozás világa sokkal inkább lekötött, minthogy otthon üljek, és a könyveket bújjam.
Az elmélkedésem és a tábláról másolásomat a csengő szakította félbe, így felkapva a táskámat a folyosón elhelyezkedő szekrénye felé vettem az irányt. Kikódolva a számzáras lakatot táskámat belöktem majd a földre leülve vártam, hogy a következő órára csengessenek be. A suliban nem volt sok barátnőm, sőt nagyon egy se, inkább srácokkal dumáltam és velük találtam meg gyorsabban a közös hangot, így elkerülhettem az üresfejű csajok közeledését, amihez semmi kedvem nem volt. A baráti társaságom egyik része a Hugo bandájából adódik, a másik pedig a saját bandámból, akikkel mindig ugyanabban a kocsmában találkozunk és bulizunk.
-          Te hogy kerültél tegnap haza? És merre menekültél a rendőrség elől? – Diego lepattanva mellém egy óriási szendvicset kezdett el elfogyasztani, és nem zavarta az, hogy a szendvics darabkáit beszéd közben gusztustalanul köpködte felém.
-          Következő születésnapodra egy disznóólat veszek neked, mert körülbelül úgy viselkedsz most, mint az oda való állatok. – teljesen komolyan fordultam ezzel a szülinapi ajándék ötlettel Diego felé, aki csak folytatta az étel elpusztítását.
-          Na, de komolyan, hogy jutottál haza? – lenyelve a falatokat, ha tudott volna még le is térdelt volna elém, hogy válaszoljak a kérdésére.
-          Nincs semmi extra a sztoriban. – meghúztam a vállam és vártam a következő kérdést barátom felől.
-          Akkor miért beszélik azt, hogy egy sráccal voltál? – örültem, hogy még csak azt beszélték, hogy egy sráccal voltam, de éreztem, hogy ha fél nap múlva meghallgatnám valakitől a teljes történetet, már megvertek volna és már rég terhes lennék az elbeszéltek alapján. Utáltam, ha egy pletyka tárgya voltam.
-          Igen egy sráccal voltam, aki megkérte a kezem. Holnap hozzámegyek, holnapután pedig elutazunk Japánba. – komoly arcom egy pillanatra sem ingott meg, még akkor sem, amikor Diego már szakadt a röhögéstől, majd mikor látta, hogy nem nevetek fokozatosan hallgatott el és kezdett keserves képet vágni.
-          Ugye most csak vicceltél? – felálltam, kivettem a táskám a szekrényemből, majd egy hajsimogatás és egy mondat után magára hagytam barátomat a gondolataival.
-          Szerinted én szoktam viccelni? Csak gondolkozz el rajta. – otthagyva még vetettem egy utolsó pillantást rá, majd a terem felé vettem az irányt.
Az egész napom csigalassúsággal telt el, főleg úgy, hogy Hugo volt olyan kedves és száműzte a telefonomról a zenéimet, amivel túl tudtam élni eddig minden napot. Mikor végeztem egyedül kezdtem el leugrálni a lépcsőkön, a fejemben pedig az esti és délutáni programon gondolkoztam. Felnézve megpillantottam egy plakátot, amelyik egy új mozifilmet reklámozott, így jó ötletnek tartottam azt, hogy meglátogassam a helyi plázát. Nem sokszor vagyok látogatója a plázának, de úgy gondoltam, hogy egy-egy kivételt tehetek egy évben, így célirányosan a központ felé tartottam.
Körülbelül húsz perc séta után meg is érkeztem a diákoktól hemzsegő helyre, és ebben a percben jöttem rá, hogy nem vagyok igazából valami társasági lény, mert nem szeretem az agyonzsúfolt bevásárlóközpontokat. A mozi rész felé haladva bankkártyám után nyúltam, majd a legújabb filmre váltottam egy jegyet. Nálam a teljes mozi csak akkor indul be, ha a film mellé egy kis kóla és egy kis pattogatott kukorica is társul így a következő sorba is beállva két perc alatt vásároltam meg az előbb említett ellátmányt. Szerencsére nem ültek be túl sokan az általam választott filmre, így a szék karjára feldobva lábamat helyeztem magam teljes kényelembe. A reklámok és az előzetesek alatt még elég sok emberpárolgott be a terembe, de egyikük sem az én soromat találta meg, így tovább folytathattam a lazítást. Nagyon régen volt már olyan alkalom, hogy ennyi időt fordítottam magamra, de őszintén jólesett. A vége felé éppen a pattogatott kukoricás zacskóba nyúltam volna bele, amikor a kezem összetalálkozott egy másik kézzel, akinek a gazdája éppen az én rágcsálnivalómat tömte magába.
-          Te meg mit képzelsz magadról? – a nagy sötétben hunyorogva próbáltam felismerni, hogy ki lopkodja a pattogómat.
-          Pszt! Nem hallom a filmet. Állítólag a vége a legjobb. – dühöngve ismertem fel a lopkodós személyben az egyik legújabb, de mégis régi ismerősömet.
-          Alberto?! Te meg mit keresel itt? A film elején még nem voltál itt. – többen csitítgatnak fölöttünk, de nem törődve velük, tartom a szemkontaktust a mögöttem ülő személlyel.
-          De itt voltam, csak egy pár sorral feljebb és most tényleg nézd a filmet, mert lemaradsz róla. – a fejemet visszafordítottam előre, de teljesen olyan pozícióban voltam, hogy bármikor hátra tudtam volna fordulni. A film végéért valóban megérte odakoncentrálni, viszont mikor vége lett a filmnek és a villanyokat felkapcsolták Betot nem láttam sehol.
-          Ez most komoly? Biztos a testvéremtől vett eltűnési órákat. – magamba beszélve indultam el a teremből kivezető úton, majd amikor kiértem az egyik folyosón s fordultam volna rá a másikra valaki elkapta a kezem és behúzott az egyik hirdetőtábla mögé.
-          Te meg mi a jó eget művelsz? – kérdőn néztem mire ő csak kinézett hirdetőtábla mögül, majd visszakoncentrált rám.
-          Semmit, semmit csak gondoltam jobb így kettesben lenni, mint a sok ember között. – a fejemben megfordult egy kósza gondolat, de fogalmam sem volt, hogy jó dolgon jár-e az agyam, így muszáj voltam rákérdezni, hogy letisztázzam a fejemben a zavaros dolgokat.
-          Beszéltél Hugóval úgy az elmúlt huszonnégy órában? – rá se kellett néznem, hogy megtudjam a választ, de azért én mégis végi őt figyeltem, majd az igenlő bólintása után elnevettem magam.
-          Ez most komoly? Bujkálunk, mint az oviban? – választ nem kaptam, sőt semmilyen reagálás nem érkezett a kérdéseimre, így megigazítottam a hajam és kiléptem a tábla mögül. Egyenesen a kijárat felé vettem az irányt a tempómból pedig még akkor sem engedtem, amikor egy kéz nyúlt felém.
-          Várj sajnálom, csak egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak. – fogalmam sem volt, hogy miét ilyen ellenséges Hugo Betoval, de egyre inkább azt éreztem, hogy lehetséges, hogy jobb lenne nekem, ha nem tudnám meg és úgy élném le a további életem.
-          Egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi van veletek, de nem érdekel az a ti ügyetek. Ha pedig mi ismerkedni akarunk az pedig a mi ügyünk lesz, és leszarom, hogy mit tilt meg a bátyám vagy mit nem. – számomra Hugo báty és apa is volt egyben. Az apánk sohasem engedett volna meg fele annyi dolgot sem, amit már életem során elkövettem.
-          Végül is igazad van, tehát ez esetben te védesz majd meg Hugo ellen, ha megtalál minket. – Beto közelebb lépett hozzám és a kezei derekamon pihentek meg, nekem pedig mondata miatt óriási nevetés szakadt fel a tüdőmből és egyszerűen nem tudtam visszatartani, hogy ne nevessem ki őt és azt, amit mondott.
-          Én nem nevetnék ennyire. – fülembe súgta a mondatot, majd a hátam mögé mutatva bátyámmal találtuk szembe magunkat.

14 megjegyzés:

  1. Helló!

    Először is: végre sikerül megszereznem a filmet.:) Spanyol és nincs hozzá felirat, de bízom a tudásomban annyira, hogy egész jól meg fogom érteni. Ebben a dögmelegben úgyse nagyon lehet mit kezdeni, majd megnézem. Már nagyon kíváncsi vagyok. :)

    Na de rátérek a részre! :)
    Hát nem beszélgetett túl hosszan Maite és Lolita, de ez teljesen érthető. Miután sikerült volna ilyen kissé kellemetlen szituációba hoznom magam én is minél gyorsabban visszavonulót fújtam volna.:) Hugoban és benne több a közös, mint gondolnák. Loli hiába gazdag, a családban lényegében magányos a testvére halála óta és erről a magányosságról leginkább az anyja tehet.Loli anyukája akármekkora jégréteget és kérget növesztett a szívére, azért csak szereti a lányát és amellett, hogy okolja a balesetért, szereti is és nem akarja elveszíteni őt is szerintem, a lány pedig valahogy azért csak szomjazza a szeretetét. Hugo családi háttere pedig szintén nem rendezett és itt is az anyukában van a hiba, mert olyan, amilyen. Szegény srácot az élet tette ilyenné, ami teljesen érthető. A nagyszájú vakmerő motoros külseje mögött viszont ott lapul mélyen egy normális srác...

    Mindenki életének megvan a maga keresztje, Maitenál ezt Hugonak hívják azt hiszem. Kedves Hachetól, hogy banknak nézi a testvérét. Berto felbukkanásán már nem nagyon lepődtem meg, megszokott lett, hogy előtűnik a semmiből, aztán olyan gyorsan és nyom nélkül tűnik el, mintha ott sem lett volna. De miért nem bírja Bertot Hugo? És mennyire rendezi át majd a képét azok után, hogy közel merészkedett Maitehoz?

    izgatottan várom a folytatást, mert ennyi nem elég :)

    Puszi:
    Detti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Detti!:)
      Jó Neked, hogy a spanyol tudásodra hagyatkozhatsz, sajnos nálam egyelőre a két nyelv mellé csupán egy álom, azokat is győzzem megtanulni...:D
      Remélem nem fogsz a film után csalódni a történetünkben, de igyekszünk eltérni, és tényleg csak a fontos momentumokat benne hagyni.:)

      Nem, valóban nem, de ami késik, nem múlik.:) Megpróbáljuk megfelelően alakítani a szereplők életét, és reméljük, hogy mindez elnyeri a tetszéseteket majd.:)
      Igen, nem volt elég a kellemetlen helyzet, még Loli rosszulléte is beleszólt ebbe a jelenetbe.:D De nem aludt sokat, és a rémálommal eltöltött percek sem voltak éppen nyugtatóak.
      Igazad van, és ezek a hasonlóságok ki is fognak majd a későbbiekben derülni. Loli igazából nem is a veszélyre vágyik Hugo mellett, csupán arra, hogy figyeljenek rá. Hiszen ezt a fajta törődést a sráctól, még ha néha kissé bunkó kiadásban, de akkor is megkapja.
      Loli anyukája csak félti a lányát. Meg akarja óvni még a széltől is, hiszen egy gyerekét már elvesztette. De Loli ki akar törni ebből a kalitkából, hiszen ő mindig is a szabad ország elvét követte. A múltbéli jelenetek segítségével megpróbálom átadni a régi kapcsolatuk értelmét, és remélem mindez sikerülni is fog. Egy kicsit még át kell rázódni erre a történetre is agyilag.:D A lány amióta elvesztette a testvérét, csak arra vágyik, hogy valaki szeresse. Valaki, akinek tényleg fontos, és nem csak elvből, vagy egyéb dolgok miatt van vele.
      Valóban, Hugo igazából nagyon is érző lélek, de megtanulta elrejteni ezeket a dolgokat a világ elől. Felvette a macsós külsőt, viselkedést, és csak nagyon ritkán mutatja meg az igazi énjét. Az élet alakította ki ezt a személyiségét, és nem önszántából menekült a zűrös életbe. De ez változni fog, vagy nem?!:D
      Köszönöm szépen, hogy írtál nekünk! Ahogy a dicsérő szavakért is hálás vagyok, remélem a film után nem lesz csalódás a történet!:)
      Puszillak, L.:)

      Törlés
    2. Szóval a film...
      Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Tényleg úgy volt, ahogy mondtad Lari, egyszerűen nem tudtam abbahagyni, amikor belekezdtem, pedig én is késő éjjel álltam neki megnézni. Nem is tudom, hogy utoljára mikor volt rám ennyire hatással egy film. Én nem vagyok egy sírós típus, sőt egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány film közben tört el a mécses nálam, de ennek a végén, az utolsó 20-25 percet körülbelül végigbőgtem.

      A történetetekben pedig nem csalódtam és szerintem nem is fogok. Érdekes volt összehasonlítani a sztorit a film történetével és ez épp attól jó, hogy más. Van, ami a filmben csak egy kis ideig látszik vagy nem is fontos, de Ti kerekítettek hozzá egy történetet és ez tetszik. Meg hogy vannak különbözőségek és vannak amik ugyanúgy történnek ebben is, mint a filmben. Ha lehetne választani és a női főszereplőnek, inkább egy olyan karaktert jobban el tudnék képzelni, mint Loli, Babi helyett. Babi valahogy túl jó, túl ártatlan, számomra néha már irritálóan túl jó kislány.
      Hache az ugyebár totálisan olyan, mint a Ti történetetekben. Ez a szerep nagyon jól áll Mario Casasnak, hasonló figurát alakított a Balfék körzetben is, csak a sorozatban még nem annyira bírtam, ezóta a film óta viszont szeretem :D A családi hátterük az is kicsit más, leginkább Babinál, mondjuk egy a közös: Loli anyját se csípem, meg Babiét se. A romantikus jeleneteknél egyszerűen elolvadtam egyébként...a végén meg ahogy fentebb is írtam sírtam. Ezek a spanyolok nagyon tudnak valamit! Az Egy lépés előre, a Balfék körzet, az Internátus ( ha már spanyol sorozat, nálam ez viszi a pálmát) sorozatok és most ez a film...azt hiszem küldöm majd a mailt az ismerősöknek, hogy szerezzék be nekem a Tengo ganas de ti-t, mert látni akarom a folytatást! :D

      Szóval még egyszer köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem erre a filmre!:)
      puszi!

      Törlés
    3. Először is, köszönöm, hogy megosztod a véleményed!:)
      Örülök, hogy tetszett, és úgy éreztem, mikor megnéztem, hogy ezt nem szabad veszni hagyni. Mivel tudom, hogy elég sokan olvasnak blogokat, felvetettem Tessának azt az ötletet, hogy mi lenne, ha megírnánk egy kicsit másképp a Tres Metros Sobre el Cielot. Természetesen tetszett neki, így elkezdtünk hajtani, hogy minél előbb felrakhassuk a mindent eldöntő részt. Igazából nagyon boldog vagyok, hogy van érdeklődés a történetünk után.:)

      Én emlékszem amikor először megnéztem, hasonlóképpen reagáltam mint Te.:) Hajnali egykor kezdtem el nézni, és hajnali három körül végeztem vele. De egyszerűen úgy voltam, hogy amint felkelek, bele kell tekernem azokba a részekbe, amik nagyon megfogtak.
      Én sem vagyok egyébként egy sírós típus, de ennél végigzokogtam az utolsó perceket. Igazából imádom a spanyol nyelvet, kultúrát, az ott élő embereket, valamint úgy összességében az egész országot. De sajnos a szappanoperákból kiindulva, kicsit tartottam attól, hogy mi lesz, ha hasonló lesz egy sorozathoz. De kellemeset csalódtam, és örülök, hogy rátaláltam a filmre.:)

      Engem valahogy az a rész viselt meg, amikor Pollo meghal, és Hache kikészül, majd Babi hülyeségeket vág a fejéhez. Annál a pofonnál annyit tudtam mondani a könnyek között, hogy "Na végre." Nem tudom, Te hogy vagy ezzel.:)

      Csak megköszönni tudom, hogy mindig számíthatunk Rád a fejezetek alatt, és nagyon boldog vagyok, hogy a film után is tetszik a történet, és nem ért semmilyen csalódás!:)
      Igen, többször megnéztem már a filmet, hogy rájöhessek mi az, ami számomra fontos momentum, és mit érzek úgy, hogy ez kihagyható. Ki akartam ismerni a karakterek jellemét, hogy legalább Hache hű maradjon a filmbeli személyiségéhez.:)

      Én is így vagyok vele! Mikor körvonalazódott bennem az-az ötlet, hogy meg kéne írni, úgy gondoltam biztos, hogy nem Babi lesz a főszereplő. Szerintem aránylag ő is jól játszotta a szerepét, bár Mario Casashoz fel sem ért teljesítési szintben. Túl sokszor volt a felesleges rinyálás, és számomra néha álszentnek tűnt a karaktere. Úgy gondoltam, hogy Loli lehetne egy bevállalósabb, nagyszájúbb csak, aki teljesen Babi ellentéte.
      Hachet rossz fiús, ámde érző lelkű srácnak akartam meghagyni, kisebb-nagyobb ferdítések természetesen lesznek benne, hiszen teljesen más fonal alapján indultunk el, és ezért nagyjából csak az eleje hasonló a filmhez.:)
      Én pedig a Bárka című sorozatban láttam őt, de jobban megfogott a 3 méterrel a felhők fölött-ben.:D Egyébként nem tudom, Te hogy látod, de szerintem fantasztikus volt az a rész, amikor Hache kimondta a film címét. Az ő szájából valahogy hihető volt, és megható is egyben.:) Bár a való életben amúgy Mario Casas összejött Babival.:D

      Igen, a családi háttérnél is változtatásokat akartam, viszont az anyai szigort meghagytam, csak természetesen mind a két lánynál másképp alakult ki ez az egész. Hiszen Babinál az anya alapból ilyen, viszont Lolival csak a baleset óta vált taszítóvá.
      Ezekről a sorozatokról nem hallottam még, egyedül a Balfék körzetet említetted már.:) Meg persze az Egy lépés előre, az ilyen tánciskolában játszódik, igaz? Mert akkor arról mégis hallottam.:D

      Én már megnéztem azt is, és mondanom sem kell, nem csalódtam.:) Igaz mozis verzióba, mert nagyon máshogy még nem lehet interneten megtalálni, de fantasztikus.:)

      Én köszönöm, hogy olvasol minket, és annak ellenére, hogy csak egy kis ízelítőt kaptál a filmből a történet által, felkelthettük az érdeklődésed, és megnézted!:) Örülök, hogy tetszett! Puszillak.:)

      Törlés
    4. Én azóta még egyszer végignéztem és biztos, hogy még jó párszor végig is fogom. Szóval kijelenthetjük, hogy engem is nagyon megfogott. :)
      A spanyolokkal én is így vagyok. Nekem a rajongást az hozta meg irántuk, hogy elkezdtem a nyelvet tanulni. Amikor pedig kinn voltam pár napot Madridban, ízelítőt is kaptam belőle élőben, hogy milyen. Egyébként én 10 évig tanultam németül, 4-ig spanyolul, de ma ott tartok, hogy spanyolul százszor jobban beszélek, mint németül. Rengeteget fordítok, olvasok spanyol nyelvű könyveket meg fejlesztgetem a tudásom, úgyhogy szerencsére már vagyok azon a szinten, hogy felirat nélkül is elég jól elboldogulok egy-egy filmmel.Most nem felvágni akarok, csak mondom. :)

      Remek munkát végeztek mind a ketten Tessával, mert ez tényleg jó történet. Általában én nem nagyon szoktam filmek, sorozatok alapján írt fanficeket olvasni, esetleg ezeknek a továbbgondolásait, mert vannak, akik ezzel kvázi csak megerőszakolják a történetet és a szereplőket. De ez tetszik, mert úgy is érdekes volt számomra, hogy nem láttam a filmet és így is az maradt, hogy láttam. Megtaláltátok az arany középutat, hogy mit alakítsatok át a saját szátok íze szerint és mit hagyjatok meg.Szóval csak dicsérni tudlak Titeket.:)

      A pofonnál én is azt gondoltam, hogy ez már kijárt neki... Szerintem is jól alakította María Valverde, de ugyanaz volt a bajom a szereppel, mint Neked is, ahogy írtam fentebb.
      Amit említesz,az nekem is nagyon tetszett.
      Tudom, hogy együtt vannak. Épp a múltkor néztem utána, amikor Marioról kerestem képeket, mert az egyik történethez őt választottam az egyik szereplőm arcának és akkor olvastam.:D

      Na akkor mesélek kicsit! :D
      A Balfék körzet: régebben az egész kinn volt a neten, de megszüntették a Megavideot és most már nem tudom, hogy vannak-e meg máshol részek belőle. Az elejét épp ezért nem láttam, mert úgy a 3.-4. évadnál járhattak az AXN-en, amikor bekapcsolódtam. A műfaját igazából nem tudom meghatározni, mert van benne minden. :D A főszereplő 3 rendőr, akik több bajt okoznak, mint amennyi ügyet megoldanak és általában a saját balfogásaikat próbálják meg elsikálni. Az akciójelenetek nagyon izgalmasak és egy csomószor úgy fejezik be a részeket, hogy tövig rágtam a körmöm, mire a folytatás jött. De volt amikor meg egyszerűen csak dőltem a röhögéstől. Vagy épp szipogtam kicsit. Esetleg elolvadtam néhány romantikusabb jelenetnél. :D Nagyon szeretem, az AXN mindig hétvégén éjjel adta, de mindig fennmaradtam megnézni.:D http://www.youtube.com/watch?v=9wM_Nmlcle8
      Egy lépés előre:Igen az a tánciskolás. :)A történet középpontjában Carmen Arranz iskolájának tanárai és diákjai állnak. A madridi iskola Spanyolország egyik legtekintélyesebb művészeti főiskolája, ahol a tanulók modern táncot, balettet, zenét, valamint drámát tanulnak. És nem mellesleg onnan származik az Un sueno Alíciája, Juanja, Carmenje és Silviája. ;)Na ezt legalább 6x-7x végignéztem, az fix!:)
      Az Internátus meg szintén az AXN-en ment, szintén éjjel, de ez az a kategória, hogy ha elkezded, nem tudod abbahagyni. Az alapsztori szerint Madrid határában, az erdő közepén működik egy bentlakásos elit iskola, ahol rengeteg a titok és a rejtély. Pár 16 éves diák belekezd, hogy kiderítsék az igazságot. Az iskolához köthetően több gyilkosság történik és az ott dolgozók közül, szinte senki sem az, akinek látszik, a falak között pedig egy hierarchikusan irányított bűnszervezet működik. Senki sem véletlenül kerül abba az iskolába. Szabályosan egyik ámulatból estem a másikba, ahogy néztem, mert szinte sosem az történt, amire számítottam. Annyira jól mozgatják a szálakat, hogy az valami hihetetlen...

      Majd ha lesz időm én is megnézem. Azt hiszem ugyanarra a verzióra akadtam rá én is, de nem érdekel a minősége. Kíváncsi vagyok!!! :D
      Puszillak! :)

      Törlés
    5. Ne haragudj, hogy még csak most válaszolok, de egyszerűen a laptopom bekrepálása keresztbe húzta a létező összes tervemet.
      Örülök, hogy a film ekkora hatással van rád! Mikor meghallottam a film címét, nem gondoltam volna, hogy ilyen fantasztikus történetet írnak, játszanak el.

      Még mindig csak azt tudom erre mondani, hogy szerencsés vagy! Nekem minden álmom az, hogy kimehessek Madridba, de egyelőre még semmi esélyt nem látok rá. De egyszer úgyis sikerül, ezt nem adom fel.:)
      Nekem igazából a foci rajongás hozta meg a spanyol iránti fanatizmusomat, és utána jött a nyelv, a zenevilág, és az emberek.:)

      Az a baj, hogy előre megfontoltam volna mindent, akkor én személy szerint nem nulladik némettel kezdem a középiskolát.:D Hanem felveszek egy olyan nyelvet, ami valóban érdekel, hiszen nekem a német hideg, és egyben csúnya is. Természetesen ember függő, de az biztos, hogy spanyolul én is meg szeretnék tanulni.:) És a filmes felírat nélküli mondatod miatt irigy vagyok Rád!:D

      Igen, tudom hogy érted ezt. Igazából én is attól féltem, hogy valamit annyira melléírok, hogy nem fog tetszeni az egész, és rontani fogja az összképet. Azért is próbálok minél több közös filmbéli jelenetet is beleilleszteni, hogy annyira nem térjek el a lényegtől.
      Köszönöm szépen, hogy leírtad a véleményed! És nagyon örülök annak, hogy tetszik Neked, de bármi negatív észrevételed van, kérlek azt is oszd meg majd velünk!:) Számít a véleményed!:)

      Akkor örülök, hogy nem csak én vélekedtem erről így. Nem volt jogos amit a fejéhez vágott, de legalább kapott egy olyan "büntetést", amit megérdemelt.

      Én mondjuk azon a tényen konkrétan meglepődtem.:D Jó, lehetett már olyat hallani, hogy a forgatáson összejöttek, de akkor is. Ez nekem olyan hihetetlen valahogy.:D

      Köszönöm a felvilágosítást!:D A Balfék körzetről esküszöm nem hallottam még, de most felkeltetted az érdeklődésemet, tehát lehet letöltöm valahonnan, úgyis gondolkoztam már egy jó kis sorozatban, ami segítségével el tudom foglalni magam.:D

      Igen, tudtam, hogy valahonnan ismerősek a karakterek, meg amikor beraktad a flamencos videót, sejtettem, hogy jóra gondolok, csak egyszerűen nem jutott eszembe a sorozat címe, pedig egy időben néztem.:)

      Azért is szeretek új emberekkel megismerkedni, mert olyan dolgokra hívják fel a figyelmemet, amik tényleg érdekesek. Az Internátus is nagyon jól hangzik, főleg már csak azért is mert Madrid közelében van.:D Az pedig már a másik, hogy imádok olyan sorozatokat nézni, ahol meg lehet tippelni a gyilkosokat, valamint lehet összeesküvési elméleteket gyártani.:D

      Reménykedem abban, hogy hamarosan kijön jobb verzióba is, és hogy erre már nem kell sokáig várni.:D
      Puszillak!:)

      Törlés
  2. Szijasztok!

    Meg van a film, de még nem néztem meg... :)
    Maajd holnap vagy nem is! Éjjel mikor hazaérek. Bár az is holnap lesz! :) Mindegy! Megsütött a nap!
    De egy kérdés... Ha én most megnézem ezt a filmet az jó lesz nekem? Nem lesz az, hogy lerombolja azt amit eddig felépítettem, vagy simán tudom majd a történeteteket és a filmet külön kezelni?
    Na addig nem is hangolódok rá mag nem kapok választ! :)

    Ez a rész annyira nagyon tetszett, akár a többi.
    Lolit nagyon bírom. És ahogy egyre több dolog derül ki róla még jobban. Azért pedig egyenesen rajongok ahogy a motorozás szabadságáról írsz... Eszméletlen. Tapasztaltam az érzést és ezt vagy utálod vagy szereted. Képes vagyok beleszeretni egy motor hangjában... Mesés ez az egész! Egy külön világ...
    És annyira igaz, hogy a motorosokra csak Isten vigyáz... És sajnos van, hogy nem ér oda időbe...
    Még ami oltási az az, hogy Loli ellen akar állni H-nak és igazából tagadhatatlanul vonzódik hozzá. És ez annyira jó... Hugo biztos fog tudni segíteni Lolinak és az a szép benne, hogy akar is! Mondjuk ez a rendőrséges szitu nem teljesen tiszta... De gondolom kiforrja magát. :)
    H életének egy kis "titka" is felszínre került. Egy ilyen anyára én is kibuknék... Nem egyszerű egyik fiatal élete se...

    Tehát a kedves báty beszélt Betoval is. Ez se semmi. A kemény mocis srác aki bujkál. Itt a csajok a bátrak esküszöm. De mi ez a hatalmas ellentét a két srác között? Megértem Maitét amiért nem akarja tudni, de olyan kíváncsi vagyok! :) Nem lehetne, hogy majd egyszer csak fény derüljön rá? :D Miért van az, hogy Hugonak életcélja kiidegelni a húgát? Kérdések, kérdések!

    Na csajok, kíváncsian várom a folytatást!

    Puszi nektek!
    Vii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hola Vii!:)
      Örülök, hogy megint látlak.:) Igazából szerintem jó lesz, hiszen fantasztikus film, csak attól félek, hogy a film után nem fog tetszeni a történetünk. Hiszen hiába írtuk meg teljesen másképp, de a fontosabb részek benne vannak a történetbe is. Hiszen ugye itt nem Babi, hanem Loli a főszereplő, és a két lány ég és föld... Tehát reménykedem abban, hogy a film is elnyeri a tetszésedet, mert fantasztikus, de a történet is ugyanúgy tetszeni fog, mint előtte.:)
      Szerintem el tudod különíteni a filmet és a sztorit, és reménykedem, hogy semelyik képzeleted nem fog lerombolódni. :) Lesznek ismerős momentumok, hiszen a történet Spoilert is tartalmaz egyben, de tényleg nem ugyanazt írjuk, és remélem, hogy tetszeni fog mind a kettő továbbra is.:)

      Örülök, hogy Loli karakterét sikerült úgy megformálnom, hogy tetszik Nektek!:) Igazából én is ilyen nagyszájúnak tartom magam, ezért is próbálom úgy alakítani a dolgokat, hogy egy kicsit adjak magamból is.:) A motorozás okozta szabadság számomra is ismerős, uhh. De még mennyire. Mikor felmerült bennem az-az ötlet, hogy össze kéne hozni ezt a történetet, és Tessa is rábólintott, mind a ketten Loli szemszögét akartuk írni. Aztán végül megegyeztünk abban, hogy a lány karaktere marad nekem, hiszen élvezhettem egy Suzuki GSXR 1000-res motor sebességét. Amikor Loli motorozási "szokásairól", vagy inkább élményeiről írok, saját magamat képzelem bele ebbe a helyzetbe. Semmi sem ad akkora szabadságérzetet, mint egy motor, és ez tény. Valaki fél felülni rá, én 10 perc győzködés után mondtam igen sofőrömnek.:) A 250 km/h pedig fantasztikus volt, igaz a menetszél nagyon rángatott, de az volt a legszebb benne...:) Ráadásul hiába van itt Nyíregyházán több tíz GSXR, megismerném az első "motorom" hangját akár 1000 közül is. Ha a városban van, a szívem jelez, hogy ő az... Esküszöm, a motor volt az első komolyabb szerelmem, ami azóta sem múlt el.:D Na de ennyit a motorról, térek a további részekre.:D
      Igen, sajnos elég sok balesetről hallani mostanában, és hiába a motoros betartja a szabályokat, más még tévedhet, hibázhat, és akkor már megtörténik a baj. Pl. minket egyszer majdnem leszorított egy Mercedes jeep az útról, azért, mert körforgalomhoz értünk...
      Igen, de lássuk be, mi nők a legtöbbször így állunk hozzá a pasi témához. Tudjuk, hogy vonzz benne valami, de mégis ellen akarunk állni neki, holott tudjuk, hogy lehetetlen. De az felbecsülhetetlen érzés, ha tudod, megpróbáltad, de nem ment... Igen, Hugo a lelke mélyén nagyon is jó ember, csak muszáj volt a családi háttere miatt felvenni ezt a "nem törődöm, hagyjatok békén mert ütök" stílust...
      Igen, a rendőrségi rész még kiforrja magát, nem is kell olyan sokat várni rá.:D
      De Hacheban még így van egy olyasfajta tartás, hogy nem mártja be a nőt a családja előtt, hanem lényegében falaz neki, mert szereti. Szereti, hiszen az anyja, és ez később fog kiderülni, de a film alapján megérted a haragjának teljes körű forrását...

      Örülök, hogy tetszett, és köszönöm szépen, hogy írtál nekünk!:) A folytatás pedig jövőhéten érkezik, valószínűleg hétfőn.
      Puszillak, L.:)

      Törlés
    2. Lariii! Megnéztem!
      És még rendesen hatás alatt vagyok!
      Lécci, lécci a Ti történetek ne így érjen véget!
      Attól kezdve, hogy a szülinapon táncolni kezdtek a végéig bőgtem! :( És még most is!
      Ajj hát az ilyen filmek tépik darabokra a szívem...

      Szünet! Vii megnyugszik és folytatja az írást! (halvány mosoly)

      Na ez beletelt jó pár percbe és fél óra mesébe! :)
      Jelentem még mindig ugyanolyan fantasztikusnak tartom a történeteteket. Még így is teljesen más, hogy a fontos momentumok benne vannak. A szereplők változtatása és az, hogy nem ugyanolyan a családjuk egy más egészet ad az alapnak. És bízok benne, hogy ha hasonló úton is halad a történet mint a filmben egy szebb folytatást olvashatunk majd, de nem rohanok előre! AZ is nagyon érdekel még, hogy mi az ami még benne lesz és hogyan, mert egy egy pillanat más értelmet nyerhet. Igaz most márt tudom H milyen lehetett és miért is változott meg ennyire, de ettől még szívesen olvasnám az ő szemszögét. És ami Lolit illeti, jobban tetszik az általad megformált karakter mint Babi. Loli valamiért jobban megfogott. :) Talán a motorozás miatt és mert kevésbé ártatlan.
      Azaz igazság most hogy megnéztem, csak jobban várom a jövőheti folytatást! :)
      Azt hiszem minden megnyugodhatunk! :)
      A film egyébként nagyon tetszett, de még mindig a sírás kerülget... De köszönöm, hogy általatok megnézhettem ezt a filmet! :)
      Puszi

      Törlés
    3. Mondtam, hogy megéri megnézni. Hasonlóképpen reagáltam én is... sőt... ugyanígy. Végig sírtam a film végét, csak én már akkor is könnyeket ejtettem, amikor kiderült a zsarolás, és olyan lehetetlenül vesztek össze... De fantasztikus film, és egyszerűen megunhatatlan. Már június 22-én kijött a második része is ,a Tengo ganas de ti, azaz az Akarlak Téged!... csak még kérdéses mikor lesz normális minőségbe, felirattal Magyarországon.

      A folytatással még nem állunk olyan jól, mármint a végével. Igaz például a Sweetnek már tudom a végkimenetelét, de ennél egyáltalán nem. Csak írom, és írom, de az biztos, hogy kicsivel boldogabb lesz a vége.:)
      Örülök annak, hogy még mindig tetszik a történetünk, és ráadásul nem is veszed rosszul, hogy megváltoztattuk mind a karaktereket, mind a személyiségüket. Egyedül Hugot hagytuk olyannak, amilyennek "megismerhettük".:)
      Természetesen fogunk hozni majd egy teljes Hache szemszöget, csak még időpontot nem tudunk megsaccolni. Az biztos, hogy a lehető legjobb tudásom/ Tessa tudása szerint fogjuk összehozni, attól függ ki kapja ezt a lehetőséget.:)
      Igen, Babi elég szűzies a filmben, ezért is gondoltam úgy, hogy soha nem tudtam ártatlan kislány szerepet írni teljes mértékig, így arra a megoldásra jutottam, hogy Loli más lesz. Lesznek közös dolgok bennük, de a múltjuk, karakterük merőben különbözni fog.
      A folytatással nagyon sietünk, csak Tessa most nyaral, így amint hazaér, és elkészül a résszel, fel is tesszük majd a következő részt.:)

      Boldog mosollyal az arcomon olvastam a kommentedet, és nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, és megosztottad velem a véleményedet! Úgy gondoltam ezt a filmet nem lehet elrejteni, nem lehet csak úgy hagyni, hogy a süllyesztőbe kerüljön. Ezért is vetettem fel Tessának azt az ötletet, hogy írjuk le a mi tudásunkkal. És örülök, hogy tetszik Nektek, és szeretitek!:)
      Puszillak!:)

      Törlés
    4. Jó tudni, hogy van második rész.
      Az elsőhöz hamar készítettek feliratot? Nem tudod véletlenül?
      Kicsit utánajártam és olvastam, hogy könyv alapján készült, de összesen két oldalt találtam ami le van fordítva magyarra. Nagyon nem örültem, mert szívesen elolvastam volna.
      Egyébként szerintem a történet legnagyobb vesztese H... Pont azért amilyen volt és van egy olyan érzésem, hogy a második részben ez mit sem fog változni. Pláne hogy megnéztem az előzetest... Biztos az is szívszorító lesz!
      Örülök, hogy az Ő karaktere teljes egészébe maradt, mert Ő így jó. Így lehet szeretni... És lehet, hogy azért van ez így mert rossz fiú és mi lányok alapjáraton vonzódunk hozzájuk, de én megelégednék azzal is, ha egy olyan ember mint H csak a barátom lenne, mert akik közel állnak hozzá azok az elejétől fogva fontosak neki. Az pedig, hogy Loli nem olyan mint Babi tényleg öröm...
      Én is csak írom a történeteket. Mikor elkezdem a következő részt nem feltétlenül tudom, hogy mi lesz még benn. De szerintem ez így jó. Persze vannak fontosabb események amiknek helyet kell keresnem és úgy alakítom, hogy legyen értelme! :) Szerintem a spontanitás jó. :) De azért tényleg remélem, hogy nem ilyen szomorú vége lesz, de hát hol van az még... :) És azt hiszem nem a vége a legfontosabb, hanem az ami eljuttat odáig. Az a sok fantasztikus rész, mert tudom, hogy az lesz! Azt hiszem első számú rajongó lettem és nem adom a helyem! :)
      Puszi

      Törlés
    5. Tőled is bocsánatot szeretnék kérni Vii, ugyanis eléggé megzavart a gépem.:/ De most itt vagyok, és hamarosan megyek a történetedhez pótolni!:)

      Nem, sajnos fogalmam sincs, hogy mikor készítettek hozzá feliratot.:/ Most találtam én is nemrég rá a filmre, pedig vagy 2010-es, vagy '11-es. Tehát aránylag le voltam maradva. Viszont szerintem hamarosan, amint felrakják nézhető minőségbe, feliratot is készítenek hozzá.

      Nem is tudtam, hogy könyv alapján készült! Bár amik általában így készülnek, azoknak kerekebb a története, nincsenek sablonos részek, és van eleje illetve vége a történetnek.:) Kicsit én is kutatok majd, hátha találok valamit, és ha sikerrel járok, azonnal szólok neked!:)

      Igen, én is így gondolom. De ugye minden az anyjával kezdődött. Ha a nő nem csalja meg a férjét, ha Hache nem leplezi le őket, és nem veri péppé a csávót, akkor nem lett volna bírósági ügye, stb. Utána jön a sorstól egy hatalmas pofon, egyazon napon elveszíti Pollot, valamint Babit... Tehát igazából én már nagyon várom azt, hogy teljes mértékig értsek valamit a film mondanivalójából, és reménykedem abban, hogy hamarosan érkezik vagy a felirat, vagy a szinkron.:)

      Teljes mértékig egyetértek veled! Nekem is bőven elég lenne az, ha a barátomnak tudhatnám, hiszen bármi bajom van, bármire szükségem van, biztos, hogy ő lenne az első, aki segítene. Az pedig már mellékes, hogy esetleg egy-két balhéba belekerülök.
      Ennek örülök, hogy nem a történet kárára változtattam meg a főszereplőt!:D
      Igen, így jó. Hiszen hozzálátsz az íráshoz, és az érzéseid alapján tudod megírni a részeket. Beleadod szíved-lelked, az írás által okozta örömöt, esetleg valami miatt előjövő bánatodat is bele tudod írni. És ez nyugtatólag hat az emberre.:)
      Az a baj, hogy imádom írni a Hache-Loli közös jeleneteket.:D A csipkelődéseket, beszólásokat, tehát annyit kijelenthetek előre, hogy talán (:'D) nem lesz szomorú végkimenetele a történetnek.:D És természetesen nem a cél, hanem az út a fontos. Hiszen az utolsó fejezet 9 oldal, akárcsak a többi. De abban nem lesz annyi érzés, annyi cselekedet, mint az előző X fejezetben.
      Szerintem fogalmad sincs mekkora boldogságot okoztál most nekem az utolsó mondatoddal!:) Nagyon-nagyon örülök annak, hogy ennyire megfogott a történet, és hogy mindig írsz nekünk Vii!
      Puszillak!:)

      Törlés
  3. Sziasztok!
    Megint óriásit alkottatok, de én még mindig nem tartok sehol. Ennek a történetnek kb. most vagyok a felénél, a Sweet2-nél szintén le vagyok maradva… Fogalmam sincs, hogy fogok behozni ennyi lemaradást, pedig időm lenne annyi, mint a tenger, de valahogy nincs hozzá kedvem, viszont, ha már itt vagyok, olvasok, komizok, akkor már tökre jól érzem magam és van kedvem hozzá. Mindenesetre én azon a véleményen vagyok, hogy erre még a nyár se mentség. Ma megpróbálok bepótolni egy pár részt, remélem, sikerül.

    Lolita rész:
    Egyet értek Lolival, Maite simán letagadhatná Hugot, mert totálisan az ellentétei egymásnak, esetleg a stílusukban hasonlítanak, de ott is csak az, hogy mind a kettőnek teljesen egyedi. Maite kedves, aranyos, rendes Hugo meg egy bunkó, idegesítő, szemtelen paraszt. De mi így szeretjük. :-)
    Aztán. Nem akarok kötekedni, csak egy észrevétel! Először is, ha Spanyolországba játszódik a történet, és konkrétan Valenciában – asszem egyszer úgy olvastam – akkor miért a dollár a pénznem? Mert 2008 óta az euró van, előtte pedig a peso volt. Ez nekem már másodszor szúrt szemet. Először akkor, amikor Maite ment haza taxival és a taxis dollárba állapította meg az összeget, és most amikor a zsebpénz szóba került. Én tényleg nem akarok kötekedni! Ez csak egy észrevétel. DE, ha nem Spanyolországban játszódik, hanem Amerikában, akkor oké a dolog. HA viszont nektek ez így tetszik, akkor nincs ellenvetésem sőt, még szólni sem szóltam semmit. Csak ez nekem egy kicsit fura ennyi az egész.
    Biztos, jól meggondolta Loli, hogy mit csinál? Mert általában jellemző rá, hogy előbb cselekszik, aztán gondolkodik. Az tény, hogy Loli sok problémát okozott a srácoknak, különösen H-nak, de akárhogy tagadhatja a srác, szemmel láthatólag élvezi ezeket a helyzeteket. „… addigra ez a kiscsaj mellettem fog vallani.” Tetszett, hogy meghagytad az eredeti szöveget, mégis máshogy raktad be. „Képtelen ötlet.” Szerintem Hugonak megkéne tanítania Lolival egy mondatot: Soha nem mond, hogy soha. Mert lehet, hogy a képtelenből nagyon is lehetséges lesz. Márpedig én reménykedem a lehetségesben. Pollot határozottan bírom, kicsit olyan, mint Chino. „Kifogott rajtad.” Ki bizony! Imádtam ezt a beszólást, és van egy olyan érzésem, hogy nem ez lesz az utolsó eset, amikor Loli kifog H-n.
    Örülök, hogy meghagytad azt a részt is, amiben találkozik az anyjával. Az eléggé fontos rész volt az utána történtekkel egyetemben. Örülök, hogy legalább Loli képes valamilyen szinten lenyugtatni Hugot. És végre elmondta a srácnak a múltjának egy igen nehéz részét. És nem tett rá se megjegyzést, se mást, hanem egyszerűen csak megértette. Tud ő rendes is lenne. Ha akar. De, ha nem akar, lekönyörögheted a csillagokat is, akkor se lesz az. Ezt szeretem benne.
    „Bunkó vagyok, egy kretén vadállat…” Eddig tökéletesen egyetértünk. „… de azért hagytad volna, hogy rád cuppanjak.” Itt behaltam, tetszett, sőt imádtam itt is és a filmben is, de itt sokkal jobb volt, mert máshova raktad be. Tetszett H kérése is, bár én azért még húztam volna az agyát.
    Szeretem azokat a kis hangokat a fejében úgy, mint a Sweet2-ben Larinál, mert elég érdekes dolgokat tudnak kihozni még egy semmit mondó mondatból, történésből is. És végre hallok, vagyis helyesebben látok valami értelmes mondatot H-tól. Az, hogy segít meg is lepett meg nem is. Meglepett, mert végre valami pozitív cselekedetet akar végrehajtani egy másik ember felé, és nem is, mert valahol már várható volt ez.
    Újabb múltbéli jelenet. Mindig szeretem őket, mert úgy érzem, mintha egyre jobban megismerném a szereplőt. Valahol egyet értek Riával, mert éppenséggel nekem se a szívem csücske Pedro. Olyan… túl jó. Igen, nem olyan, mint a többi srác, akik belekeverednek kisebb-nagyobb balhékba, hogy aztán röhögve vegyék tudomásul, hogy már ezen is túl vannak. Nem szimpi a srác, inkább fura.

    VálaszTörlés
  4. Maite rész:
    Valahogy annyira jellemző ez Hugora. Én úgy fogalmaznék, hogy a céljai jók – már amikor -, de rossz eszközökkel próbálja megvalósítani. Oké, hogy pénz kell neki, de akkor legalább kérjen.
    Nálunk ez a „Cseszd meg!”-es jelenet fordítva volt. A tanár mondta, mert becsípta az ujját a kottaállvánnyal, és egyik osztálytársam kérdezte meg tőle, hogy „Valami baj van, tanár bácsi?”. De ez az eset is elő szokott fordulni.
    Látom, valamiben hasonlítunk Maitevel. Én se vagyok oda a lányok társaságáért, így inkább a fiúkat részesítem előnyben és velük jövök ki jobban. Még eggyel több ember, akit bírok: Diego. Remélem, még fel fog tűnni.
    Már kérdezni akartam, hogy Alberto hol maradt?, de most már nem kérdezem meg, mert végre megjelent és én nagyon örülök neki. Tetszett, hogy lopkodta a kukoricát Maitetól, haláli a srác. Kíváncsi vagyok, mit követett el Hugo ellen, hogy Maitenak kellene megvédenie tőle. És most már tényleg jó lenne tudni, miért nem bírja a srácot.

    Tetszett a rész, térek a folytatásra!

    Puxxx: szittyke

    VálaszTörlés